PUHDASTA HANAVETTÄ - LÄHES ILMAISEKSI!

Oikeasti puhdas juomavesi hanasta = AQUA LIFE suodatin!

K: Onko suodatinlaite tosiaan helppo asentaa itse?

V: Patruuna on valmiiksi asennettuna laitteessa ja itse laitteen asentaa käyttökuntoon muutamassa minuutissa; asennus- ja patruunan vaihto-ohjeen voi tulostaa itse tältä saitilta. Huomioitavaa on että hanaan tulee nyt uusi poresuutin, eli suihku voi olla voimakkaampi kuin hanan vanhassa ja jo osittain tukkeutuneessa suuttimessa.

K: Kauanko kestää kunnes laitteesta alkaa tulla puhdasta suodatettua vettä?

V: Veden laadusta ja paineesta riippuen muutamasta sekunnista enintään muutamaan minuuttiin; käännä suodattimen vaihtokytkin suodattimen puolelle ja anna veden juosta kunnes suodatin ja patruuna ovat "täyttyneet" eikä vedessä ei ole enää ilmaa (kuplia). Käytä aina kylmää vettä ja anna veden juosta patruunan läpi 4-5 min.

K: Mistä tietää milloin patruuna pitäisi vaihtaa?

V: Patruuna on volyymituote ja kestoikä on noin 2000-4000 litraa, eli 4-henkisessä perheessä keskimäärin 3-4 kuukautta, hieman vähemmän jos suodatettua vettä käyttää paljon myös ruoanlaitossa, kahvin- ja teenkeittimessä. 

PET-suodattimessa patruunan kunnon näkee heti koska suojakuoren läpi näkee. Kun suodattimen patruunan väri on ruskea/musta tai muutoin pahasti tummunut on vaihdon aika käsillä - ja meille voi aina lähettää kuvan vaihde-tusta/vaihdettavasta suodatinpatruunasta. Uuden patruunan voi tilata erikseen, tai heti laitetilauksen yhteydessä jolloin uusi patruuna on heti käytettävissä.

K: Mikä on suodatinlaitteen ja patruunoiden toimitusaika?

V: Keskimäärin päivä-pari tilauspäivästä/maksetusta laskusta, toimitus tilaajaa lähinnä olevaan Postin tai Matkahuollon noutopisteeseen. Postimaksu on 6,90EUR/tuote/lähetys.

K: Miten itse suodatetun veden hinta korreloi kaupasta ostettujen vesien kanssa?

V: Kaupasta ostetun veden hinta on edullisimmillaan isoissa astioissa ostettuna noin 0,30 euroa/l, kalleimmat vedet maksavat 4-5 euroa/l. Suodatetun veden litrahinta on kalleimmillaan (2000l/patruuna) 0,0095 euroa/l ja halvimmillaan (4000l/patruuna) 0,0048 euroa/l. Laitteen hankinnan jälkeen selviää pelkillä suodatinpatruunan kustannuksilla eli puhtaan veden hinnaksi ei tule juuri mitään. Suodattamalla hanaveden kotona ja täyttämällä mukaan otettavan pullon puhtaalla vedellä säästää merkittävästi, erityisesti jos perheessä on useampia liikunnan harrastajia tms.

K: Suomessa kaikki hanavesi on juomakelpoista ja maailman puhtainta, onhan?

V: Suomessa juomavesi tehdään pohjavedesta ja/tai tekopohjavedestä, periaatteessa molemmista saadaan juomakelpoista vettä, ne eivät kuitenkaan ole ihan sama asia; lisäinfoa löytyy helposti googlettamalla. Verkostojen iästä johtuen erilaisia häiriöitä sattuu usein eikä kaikista edes tiedoteta - tulevaisuudessa häiriöiden määrä oletettavasti lisääntyy, tässä eräs, mutta ei varmaankaan maan ainoa keissi.